RENOVAREA SPALATORII PRIMUS: MAI ERGONOMA, EFICIENTA SI MAI PUTIN CONSUMATOR DE ENERGIE

Experții noștri PRIMUS au colaborat cu l'ESAT du Rangen pentru noua reorganizare a spălătoriei lor care devenise învechită. Acest proiect este un exemplu frumos de spălătorie modernă, ergonomică, reproiectată ținând cont de așteptările conducerii și ale lucrătorilor cu handicap.

CARE A FOST NEVOIA SI CE A REALIZAT RENOVAREA SPALATORII?

ESAT a avut ca scop major cresterea capacitatii de procesare a rufelor . Acesta a fost un pariu de succes pentru PRIMUS, deoarece rufele au trecut acum de la 200 Kg de lenjerie tratată pe zi la 450 Kg . Această creștere a producției i-a permis astfel să răspundă cerințelor clienților săi dar și să găsească altele noi. Specialiștii noștri din sector au ținut cont de diferitele constrângeri ale stabilimentului pentru a oferi cea mai bună optimizare a clădirii.

PRIMUS a oferit echipamente l'ESAT du Rangen care erau mai ergonomice, mai eficiente și mai puțin consumatoare de energie, asigurând astfel o muncă de calitate și în același timp cu economii.

Organizația de operare a fost complet reproiectată pentru a instala în ea, pe de o parte, mașini aseptice conforme cu standardul RABC, dar și pentru a face cu adevărat un pas înainte în producția de prelucrare a lenjeriei.

Renovarea spălătoriei a permis acum să fie îndeplinite obligațiile sanitare și, de asemenea, să fie respectate standardele de condiții de muncă și de siguranță obligatorie a lucrătorilor. Muncitorii au fost instruiți în domeniul echipamentelor și al metodei RABC, permițându-le astfel să se implice mai mult în locurile de muncă și să-și conștientizeze standardele de igienă din sectorul de spălătorie.

Asistența este cheia unei instalări de succes și asta a știut să ofere PRIMUS pe parcursul acestui proiect!

Potrivit Myriam, unul dintre cei 13 angajați cu handicap din spălătoria de la l'ESAT:

FLOTA DE MAȘINI DE PROIECT

 • 4 mașini de spălat-extractoare cu barieră medicală: 2 MXB 360 (36 kg) și 2 FXB 180 (18 kg)
 • Călcător încălzit cu 1 cilindru: IF50, 320 (120 kg/h)
 • 2 uscători de rufe: 2 T35 (35 kg)
 • 8 mese de călcat, aspirare, încălzire și suflare cu încălzitoare integrate
 • 1 sold

l'ESAT du Rangen

Din 1987, Serviciul de înființare și asistență prin angajare (ESAT) a ajutat lucrătorii cu handicap în reinserția lor profesională și socială. L'ESAT du Rangen este un stabiliment al asociaţiei „Au fil de la Vie”, situat în Alsacia, în Thann, la poalele podgoriilor Rangen.

 • 56 de muncitori cu handicap, supravegheati de o echipa de 16 profesionisti specializati in asistenta tehnica medicala si sociala
 • O spălătorie care are 300 de clienți (persoane fizice, primării locale, afaceri, hoteluri etc.) și care mai poate prelua o sută datorită renovării
 • Un parc de mașini PRIMUS 100% modern, ergonomic


L'ESAT du Rangen lucrează pentru patru sectoare de afaceri, inclusiv spălătoria, care reprezintă astăzi jumătate din cifra de afaceri anuală:

 • Spălătorie industrială
 • Spații verzi
 • Subcontractare si ambalare
 • Igiena si curatenie
Contacteaza-ne
Nume:
Telefon:
E-mail:
Detalii:
Masini, prese si fiare de calcat profesionale - click aici